Verdens Synsdag – 10. oktober

Bestill time for synsprøve hos våre autoriserte optikere

Bestill synsprøve

Verdens synsdag – kom innom for en GRATIS sjekk av synet

80% av alle sanseinntrykk får du fra øynene dine. Sett av tid i «øyehelsekalenderen» til å ivareta synet ditt.

 • Kom inn for en gratis elektronisk synstest
 • Sett av 2 minutter og test din viktigste sans
 • Viser testen at du trenger briller -gir vi 1/2 pris på en utvidet synstest, kun 395,-
 • Bestill time 10. oktober og få 1/2 pris på synstest
 • Få 30% rabatt på alle brilleglass
 • Vær med å vinn gavekort kr. 2000,-. Vi trekker en heldig vinner blandt de som tester synet på Verdens synsdag 10. oktober

Vi får ti ganger så mange impulser fra øynene våre enn fra alle andre sanser til sammen. Synet utvikler seg gjennom hele livet og det er viktig å jevnlig gjennomføre synstester. Som optikere kan vi avdekke nærsynthet, langsynthet, astigmatisme (skjeve hornhinner), tegn til patologiske forandringer som grå- og grønn stær og andre aldersbetingede øyesykdommer. Vi jobber tett med øyeleger i hele landet og henviser dersom vi ser tegn til, og mistenker synsforandringer. Det oppfordres også til alle med diabetes å sjekke synet sitt jevnlig, da diabetisk retinopati kan oppstå som følge av sykdommen, og forårsake helt eller delvis synstap.

 

Verdens synsdag 10.oktober

Verdens synsdag markeres hver år den andre torsdag i oktober verden over. Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som står bak dagen, og har som mål at vi innen 2020 skal ha fjernet hovedårsaken til synsvansker som kunne vært unngått – «Vision 2020: the Right to Sight»

 

WHO anslår at 80% av verdens blindhet kunne vært unngått.

Undersøkelse i Norge viser at minst 130.000 nordmenn har betydelige synsproblemer. Særlig gjelder dette pensjonister, der én av ti har mistet lesesynet av maculadegenerasjon.

Men også yngre har problemer med synet. 50.000 nordmenn under 60 år kan ikke lese aviser selv om de bruker briller. Undersøkelsen viser også at bare én av seks spurte over 60 år kjenner ett eller flere kjennetegn på mulig øyesykdom, skriver Norges Blindeforbund.

På verdensbasis er grå stær den viktigste årsaken til blindhet. 20 – 30 millioner mennesker er unødvendig blinde av denne sykdommen. En enkel operasjon er alt som skal til for å få synet tilbake.

Bestill time for synsprøve hos våre autoriserte optikere

Bestill synsprøve

 

Mange kommer for sent  – benytt sjansen til å teste synet GRATIS

Det er svært viktig å oppdage flere av øyesykdommene tidlig, for å kunne gi synsreddende behandling. Derfor er det svært alvorlig at de færreste kjenner symptomene. Grønn stær, maculadegenerasjon og diabetes er eksempler på sykdommer som helt unødvendig kan ta synet fra oss. Årlig mister mange her i landet synet helt eller delvis som følge av manglende behandling. Det er viktig å øke kunnskapen om øyehelse bl.a. gjennom verdens synsdag, mener Tina Nyeman i Eye Factory.

 

  

GRATIS SYNSSJEKK TIL ALLE

 

 

Synet ditt er viktig for oss. Våre autoriserte optikere sørger for å gi deg best mulig veiledning og råd til en enklere hverdag med briller og kontaktlinser. Vi har spesialkompetanse på alt fra klinisk optometri, kontaktlinser, progressive briller, arbeidsplassoptikk, barn- og syn, synstrening med mer.

 

Hos Eye Factory ønsker vi å gjøre terskelen for å oppsøke optiker lavere og har derfor igangsatt tiltak i alle våre butikker hvor du nå kan benytte sjansen til å komme i dialog med våre optikere. Du får informasjon om  øyehelse av våre autoriserte optiker helt gratis.

 

Kommer du innom i perioden 10. – 17. oktober tilbyr vi deg en gratis elektronisk forundersøkelse av synet og om du trenger en grundig utvidet synsprøve betaler du nå kun KR. 395,-, hvis du melder deg inn i vår EYE CLUB

 

HVA GJØR OPTIKEREN?

 1. Vi sjekker om du trenger korrigering for nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.
 2. Vi sjekker samsynet for eventuell skjeling/skjult skjeling.
 3. Vi sjekker øyehelsen med trykkmåling og bilde av netthinnen.
 4. Vi følger opp med jevnlige kontroller.
 5. Vi kan henvise til øyelege/spesialister
 6. Vi gir råd og veiledning.
 7. Vi hjelper med å finne kule briller, solbriller med styrke og om du eventuelt også kan bruke kontaktlinser.

 

 

DETTE BØR DU VÆRE OPPMERKSOM PÅ

Sjekk synet ditt jevnlig! Vi anbefaler alle vokse å sjekke synet minimum 2. hver år og barn og ungdom i skolealder bør stikke innom for en test min. 1 x pr skoleår.

Eldre og pensjonister anbefaler vi også å sjekke synet minimum 1 x pr år.

SYMPTOMER PÅ ØYESYKDOMMER

 1. Vanskeligheter med å kjenne igjen folk på gaten.
 2. Vanskeligheter med å lese bokstaver.
 3. Bilder blir skjeve og linjer buede, for eksempel vinduskarmer.
 4. Bommer på kaffekoppen når du skal helle i den.
 5. Vanskeligheter med å se forskjell på grønt og rødt lys i trafikken.
 6. Endret syn bare på det ene øyet.
 7. Innskrenket synsfelt.
 8. Tåkesyn, som å se på et gatelys i tåke.
 9. Vanskeligheter med å se fortauskante
 10. Kraftig nedsatt syn i mørket, nattblindhet.
 11. Kraftig, langvarig blendet av møtende bil om kveldene.

 

 

 

Del på: